Meteen naar de inhoud
Home » Burn-out Coach Haarlem » Stress tijdens de zwangerschap in Haarlem

Stress tijdens de zwangerschap in Haarlem

‘Ik heb een baby, dus waarom voel ik me niet gelukkig?’ Wat je moet weten over depressie tijdens de zwangerschap

Je droomt van dit moment sinds je een klein meisje was en je pop rondduwde in een kinderwagen. Nu is de tijd hier, je draagt je eigen baby en deze keer zal het geen pop zijn die je rondduwt. Neem eens contact op onze burn-out coach Haarlem.

burnout-coach overspannen
burnout-coach overspannen

Wat zijn de symptomen van leefstijl stress en burn-out Haarlem?

Er is echter maar één probleem. Je kunt het gevoel dat je al een tijdje lastig valt gewoon niet van je schudden. Waarom voel je je niet gelukkig als je een baby krijgt? Omdat je normaal bent! Ja, er is gezegd dat ongeveer 13% van de vrouwen tijdens of na de zwangerschap aan een depressie lijdt, dus voel alsjeblieft niet dat je er alleen voor staat met je onverwachte somberheid.

Dus hoe moet je weten of jouw toestand ernstig is? Ten eerste: geen paniek! Als je je gisteren goed voelde, maar vandaag een beetje in de put zit, onthoud dan dat er op dit moment veel hormonen en emoties door je lichaam stromen – geef jezelf een beetje tijd om te zien of je humeur weer verbetert. Neem contact op burn-out coach Haarlem.

Maar wat als het meer is dan dat voor jou? De kleine deprimerende gevoelens lijken het over te nemen in plaats van weg te drijven. Dan is het tijd om de onderstaande checklist te overwegen om vast te stellen of je mogelijk lijdt aan een depressie die verband houdt met zwangerschap.

blauwdruk van de ziel
blauwdruk van de ziel met 5 lagen

Door het energielek in een specifieke laag kan het innerlijke licht niet meer verder schijnen naar de daarop volgende lagen.

burnout coach voor expansie innerlijk licht
burnout coach voor expansie innerlijk licht

Als u merkt dat u gedurende een aanzienlijke periode (bijv. Meer dan twee weken) enkele van de onderstaande symptomen ervaart, dien je hulp van jouw huisarts in te roepen:

– Veel huilen, of vaak in tranen uitbarsten

– Te veel of te weinig eten

– Gevoelens van verdriet ervaren

– Een gevoel van hopeloosheid

– Gevoelens van schuld of gebrek aan eigenwaarde

– Gebrek aan energie of ongemotiveerd voelen

– Gebrek aan verlangen om te socializen of tijd door te brengen met naaste familie of vrienden

– Een gebrek aan interesse in leuke hobby’s

– Constante pijn, maagproblemen of hoofdpijn

Kunnen sommige vrouwen meer risico lopen dan anderen als het gaat om het ervaren van depressie tijdens de zwangerschap Haarlem?

Vrouwen die enkele van de volgende factoren ervaren, lopen mogelijk meer risico om tijdens de zwangerschap een depressie te ervaren:

– Een familiegeschiedenis van depressie

– Problemen met een eerdere zwangerschap

– Persoonlijke problemen of problemen met betrekking tot huwelijk of geld

– Gebrek aan een ondersteuningskader van familie en vrienden

Wat kan ik doen als ik denk dat ik aan een stress lijd in Haarlem?

Voel je niet beschaamd of schaam je om erover te praten. Onthoud dat je normaal bent! Praat met uw arts die voor praktische hulp en behandeling kan zorgen. Daarnaast kunnen enkele van de onderstaande tips nuttig zijn:

– Rust zoveel je kunt

– Praat met uw partner, een goede vriend of familielid over hoe je jezelf voelt – vraag om hulp.

– Praat met andere moeders die tijdens de zwangerschap aan een depressie hebben geleden. Ze kunnen je misschien wat tips en suggesties geven en ook hun eigen ervaringen delen.

Of je jezelf nu gewoon een beetje neerslachtig voelt of aan een depressie lijdt, onthoud dat het delen van jouw gevoelens met iemand die je kan vertrouwen, kan helpen om jouw pijn te verlichten en je weer op weg te helpen naar waar je wilt zijn. Lees ook Leefstijl stress en burn-out-coach Haarlem.

Neem nu contact op met burn-out coach Haarlem, naast Haarlem zijn we ook bereikbaar met:

Burn-out coach Alkmaar, burn-out coach Amstelveen, burn-out coach Amsterdam, burn-out coach Zaandam en burn-out coach Haarlem.